strand Burgh Haamstede

De zee en de kust zijn een belangrijk onderdeel van ons landschap en het blijft me mateloos boeien.  Dat komt denk ik omdat het een plek is die continue veranderd maar toch heb je het gevoel de tijd hier stilstaat. De plek waar land overgaat in zee heeft iets magisch vind ik. het uitzicht over zee bestond al ver voor er mensen waren en is dus eigenlijk een oerlandschap. De combinatie van lucht en zee is elke keer weer anders en verrast je steeds weer.

Wat tips voor fotograferen aan zee:

– Zorg voor goede kleding en schoeisel,liefst laarzen.

– Probeer het wisselen van lenzen tot een minimum te beperken zeker als het stevig waait. Een zandkorrel kan grote schade aan je apparatuur veroorzaken.

-Probeer eens te werken met langere sluitertijden, hierdoor krijg je meer creatieve effecten in je foto. Je kunt dit doen door gebruik te maken van nd filters of door te wachten op de schemering. Voordeel is dan ook dat het licht op zijn mooist is.

– zoek een mooie compositie. Gebruik elementen op het strand eens als voorgrond. Bijv een kwal,schelp of een aangespoeld stuk hout. Ook menselijke objecten zoals houten zeewering kunnen mooie elementen zijn in je foto.

– Reinig je statief en apparatuur meteen als je weer thuis bent. dit is het behoud van je kostbare materiaal.

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”14″ gal_title=”Zeeland”]